Hoppa till sidans innehåll

Jag ska på förbundsmötet! - Valter Arnesson

01 MAR 2014 20:04
Valter Arnesson ska på Skolidrottsförbundets förbundsmöte 10-13 april. "Enligt mig så betyder Skolidrottsförbundet mycket för hela Sverige och väldigt mycket för ungdomarna som får vara med och utvecklas på alla olika sätt."
  • Skapad: 01 MAR 2014 20:04

Valter-Arnesson

Valter Arnesson från Hälsingland är en av deltagarna vid förbundsmötet som här här på vår webb får plats att berätta om sina tankar inför förbundsmötet. Valter skriver själv följande:

Jag känner mig väldigt taggad inför förbundsmötet! Det ska bli extremt roligt att få se hur andra tycker och tänker angående skol-IF och organisationen och eftersom att det är mitt första förbundsmöte så är jag även väldigt nyfiken på hur det kommer gå till och lite på vad som kommer hända. Jag ser väldigt mycket fram emot att få inspiration och att få höra hur andra förbund jobbar och på så sätt även få idéer till hur vi skulle kunna förbättra verksamheten i Hälsingland. Jag vet att det finns mängder av idéer och olika sätt att jobba på runt om i Sverige och jag vill verkligen få lite nya idéer som vi kan implementera i Hälsingland! Det ska även bli väldigt intressant att se hur framtidsplanerna ser ut och jag hoppas att vi får höra lite hur läget ser ut runt om i landet då jag har väldigt dålig koll på just det. Jag vet också att det kommer vara några intressanta frågor uppe för diskussion.

Enligt mig så betyder Skolidrottsförbundet mycket för hela Sverige och väldigt mycket för ungdomarna som får vara med och utvecklas på alla olika sätt. Skolidrotten har gett mig, och många andra, möjligheter att utvecklas och lära sig saker som ingen av oss hade fått ta del av annars och det är en upplevelse som jag vill sprida till alla. Barn och ungdomar får vara med på aktiviteter, får känna samhörighet i alla de aktiviteter som ordnas och får lära sig väldigt mycket om hur man är engagerad inom sin organisation, hur man kan få igenom sin vilja genom arbete och engagemang. Inte bara aktiviteterna som föreningarna anordnar får ungdomar att utvecklas utan även organisationsarbetet och de administrativa delarna har en väldigt stor del i detta, om inte större. 

Jag tycker det är extremt synd att så stor del av alla skolungdomar inte vet vad skolidrotten innebär och vilken fantastisk resa det kan vara för de som är delaktiga och just det vill jag vara med och ändra på. Jag önskar att alla skolor kunde ha aktiva föreningar som hjälper unga att hålla sig aktiva, ge dem en chans att få testa på nya saker och även ge dem som vill en möjlighet att få ta ytterligare ansvar och få vara med i organisationerna på större nivå. Jag tycker att delaktigheten är en av de viktigaste frågorna inom skolidrotten och att breddaktiviteter faktiskt borde gå före tävlingar. För mig handlar inte Skolidrotten om vem som är bra på en sport och vem som vinner utan det handlar om att ge så många ungdomar som möjligt en chans att ta plats, att få vara med och att få utvecklas på så många sätt som möjligt.

Jag tycker att ungdomskonferensen är viktig eftersom att kkolidrotten handlar om att ge ungdomar en chans att få utvecklas och då behöver ungdomarna även få en stor del i det administrativa och det organisatoriska arbetet på större nivå. För mig är det ett privilegium att få vara med på förbundsmötet och det är ungdomar som verkligen behövs inom den här organisationen. Ungdomar som är med på plats och som verkligen vet hur skolan fungerar i praktiken och som lättare kan sätta sig in i andra ungdomars situationer oavsett vad det gäller. Därför tycker jag att det är viktigt att ungdomarna får en egen del där de kan diskutera de problem och möjligheter som finns. 

Jag tycker verkligen att skolidrotten är en egen underbar värld som fler borde få ta del av och jag är alltid öppen för nya förslag på hur man kan förbättra den! 

Jag ser verkligen fram emot några roliga och lärorika dagar i Sundsvall! 

/Valter Arnesson, Hälsinglands skolidrottsförbund

Läs vad fler deltagare tycker och tänker inför förbundsmötet i Sundsvall 10-13 april.


08-699 60 00

This is a mailto link


Postadress
Skolidrottsförbundet
Box 11016 
100 61 Stockholm

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress:
Svenska Skolidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000, 086996501
E-post: This is a mailto link