FOTO: Mikael Sjöberg/Svenska Ridsportförbundet

Dags att söka tävlingar för 2020

2019-08-15

Alla klubbar som vill arrangera lokala och regionala tävlingar under 2020 ska senast söndag 15 september ansöka om dessa i TDB.

Distriktet kommer eventuellt att ordna divisionsserier 2020 om intresse finns, vi tar upp det på tävlingsmötet den 30 september och diskuterar. Ange i ansökan om ni prioriterar ansökt datum eller en omgång av lagtävling/cup. Ange också om ni är intresserade av att arrangera cuper alternativt att ha någon final ingående i en redan befintlig klass.

Ansökan för distriktsmästerskap lämnas också fri, ange i ansökan om ni vill ha DM.

För att på ett enkelt och rättvist sätt fördela era önskemål om tävlingar inför tävlingsåret vore vi glada om ni kunde tänka på att följa nedanstående kriterier.

 • Om ni ansöker om häst och ponny samma helg, gör en ansökan för varje. Underlättar vid t.ex. inställande av en dag.
 • Sök gärna mer "rena" nivåer, dvs lokal eller regional, så vi får lite bättre spridning på klasser över de olika helgerna.
 • Ha inte för många klasser på en dag, speciellt inte i ponnyhoppning då det blir många höjningar under en dag. Det är också roligare att förhoppningsvis ha lite färre men större klasser än många och mindre.
 • Låt det inte gå slentrian i klasserna ni har, använd inte samma som förra året bara på rutin. Titta lite vilka klasser som "gått bäst" under året så vi kan göra det intressant för våra ryttare.
 • Ange vilken typ av tävlingar ni önskar, ex. klubbhoppning, centimeterhoppning, lokal, regional etc.
 • Ange vilka höjder och bedömningar ni vill ha i respektive klass (hoppning)
 • Tänk på att utnyttja de nya bedömningar som finns , t.ex. bed A:Stilla. Da Capo. Tänk också på era möjligheter att använda centimeterhoppningar, istället för Pay and Jump.
 • Vi ser gärna att de föreningar/klubbar som har möjlighet att börja säsongen tidigt och sluta sent, dvs. ni som har 2 ridhus alt. Bra framridningsmöjlighet ute under höst/vår ansöker om tidiga/sena datum.
 • Vi ser också gärna att ni som har möjlighet att ha högre klasser, från 1.20 och uppåt gärna också överväger att lägga in/arrangera 1,30 hoppningar.
 • Om möjligheterna finns, speciellt för ponny, så börja dagen 10.00 istället för 09.00. för hästarnas och barnens skull.

16-17 september senast kl. 17.00 kan ni gå in i TDB och samverka med varandra, ta bort och flytta till annat datum.
Tävlingssektionen ser igenom ansökningarna 22 september. Mellan den 23-25 september kan ni ändra ytterligare en gång eller göra en ny ansökan om er ansökan inte beviljats. För ett effektivt möte är det VIKTIGT att ni använder er av möjligheten och inte väntar till mötet, vi kan inte lösa allt åt er utan kolla på en lösning själva.

Kalender

15 September Sista dagen att söka tävlingar i TDB

16-17 September Kan klubbarna samverka med varandra, ta bort och flytta till annat datum.

22 September Kl. 17.00 Tävlingssektionen går igenom ansökningarna.

23-25 Klubb kan gå in och ändra och komplettera en sista gång.

30 September Kl 18.30, Tävlingsmöte på Idrottens Hus, se separat inbjudan!

 

Nationella och elittävlingar söks enligt nedanstående datum:

 Hoppning

 • 31 Juli stänger möjligheten att ansöka om 3*/nationella tävlingar för nästa kalenderår.
 • 1 till 15 augusti kan klubbarna samverka med varandra, ta bort och flytta till annat datum. Under augusti månad granskar SvRF och påpekar eventuella krockar till berörda klubbar.
 • 3 September godkänns 3*-iga/nationella tävlingar för nästkommande år.
 • Eventuella sena ansökningar 5*/4*/3* läggs in i TDB och ett mejl om att ansökan lagts in ska samtidigt skickas till robert.solin@ridsport.se. Sena ansökningar ska efter att ansökan inkommit först godkännas av de klubbar som SvRF anser har överlappande upptagningsområde vid samma tidpunkt. Distriktens synpunkter inhämtas. Ansökan behandlas därefter av SvRF.

 

Dressyr

 • 31 augusti stänger möjligheten att ansöka tävlingar, gäller nationella och elittävlingar för hela nästkommande år.
 • Det finns flera typer av cuper och tävlingar man kan söka centralt som lockar många starter. Tex observationstävlingar för barn och ungdomsryttare, Mats Mellberg cup? Ride and learn,4 årschampionatsuttagning,Development Tour, Dressyrringens cuper, Grenledarnas riksserie, Gina Tricot kval, Lövsta future challenge, Star of tomorrow mfl.
  Går att maila Annica Lund på förbundet och höra vad som gäller.

 

Med vänlig hälsning
Tävlingssektionen, Värmlands Ridsportförbund. 

Annons