Hoppa till sidans innehåll

Tennis på Lilla Sportspegeln

07 APR 2014 12:09
Under Kings of Tennis-veckan i Stockholm för ett par veckor sedan arrangerades en tennisens dag tillsammans med SEB. Och då dök Lilla Sportspegeln-radaktionen upp...
  • Skapad: 07 APR 2014 12:09

 

600 barn delade tennisglädje under Tennisens dag. På programmet fanns bland annat ett var ett rekordstort minitennisevent under namnet Future Kings & Queens of Tennis där barn i alla åldrar från landets tennisklubbar spelade matcher på de 16 banorna i arenan. SALK ställde upp med hela 32 deltagare, flest av alla klubbar och det stora deltagandet uppmärksammades med en pokal. Efter lördagens matcher var alla deltagare vinnare och belönades med en Tennisens dag-t-shirt och medalj.

Sedan var det dags för en tennis clinic, en lärorik halvtimme för både barn, föräldrar och ledare på plats. Thomas Enqvist, Mikael Stripple, Micael Schjölin och Fredrik Johansson guidade publiken i teori och praktik med hjälp av Farsta TK-talangerna Dusan Milosevic och Maria Petrovic. Under passet behandlades allt ifrån serve till grundslag och kroppens fysik - det resulterade i en givande lektion för att guida barnen som alla befinner sig i början av sina tenniskarriärer.

En del av detta fångades upp av SvT-programmet Lilla Sportspegeln och igår visades resultatet. Klicka här för att se programmet igen!

Se även; http://kingsoftennis.se/nyheter.aspx

 

Skribent: Peter Bengtsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link