Hoppa till sidans innehåll
Eriks Persson, tidigare elitspelare, kommenterar i helgen

Följ morgondagens damfinal på Viasat

16 APR 2014 08:55
Torsdag 17 april spelas den tredje matchen i damernas finalserie mellan Hylte/Halmstad och Svedala. Efter gårdagens seger på bortaplan för Hylte/Halmstad är det nu upp till bevis för Svedala. De är pressade att vinna för att förlänga finalserien där ställningen nu är 2-0. Kommentatorer i matchen på viasatsport.se är rutinerade Per Harrysson och Erika Persson. Sändningen startar 17.55.
  • Skapad: 16 APR 2014 08:55

-Jag har ju egen erfarenhet från många slutspelsmatcher och känslan "vinna eller förlora" är underbar. Vi ser fram emot en jämn match, då det finns betydligt mer att kommentera och förklara om det är en jämn match än om det ena laget är överlägset, säger Per Harrysson.

Med känsla för spelet

Han började spela i åttonde klass i Hylte Volley, och fortsatte att spela i Spartak och Lugi när han studerade i Lund. Det blev aldrig någon elitsatsning, men däremot kom han in i tränarkarriären på ett bananskal. Han tränade damlaget i Lugi under några säsonger innan han flyttade tillbaka till Hylte där han tillsammans tränade elitlaget på herrsidan tillsammans med Kristian Wrethander under sex år.

-Jag vill kunna förklara för tittarna vilka parametrar det är som avgör till det ena lagets fördel i olika situationer. Men den största behållningen får spelarna bjuda på, säger Per.

Liberon med passion för volleybollen

Bredvid Per sitter Erika Persson, som i många år har spelat på elitnivå som libero. Duon kommenterade i höstas på viasatsport.se, men då gällde det grundserien. Nu när det är slutspel är det mer som står på spel och mer laddat i arenan.

-Jag vill bjuda tittarna på en volleybollupplevelse, och jag hoppas och tror att vi kommer få se riktigt bra matcher. Sen ska vi se till att det blir en underhållande resa för tittarna och försöka förmedla både spel och stämning genom rutan, säger Erika.

Hur gör du som kommentator för att förhålla dig neutrala när ett av lagen på plan är ditt favoritlag?

-Man får försöka se objektivt på matchen och tänka att man talar för fler än det man tillhör. Det är viktigt att försöka vara professionell i sammanhanget. Och ett bra spel kan man uppskatta oavsett vem det kommer ifrån.

Vad hoppas du att tittarna får med sig från matcherna som ni kommenterar?

-Att det är kul med volleyboll, och att det är den publiksport som det faktiskt är. Jag hoppas att de tittar och önskar att de hellre vore på plats, avslutar Erika!

Följ finalen mellan Hylte/Halmstad – Svedala på viasatsport.se

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

SOCIALA MEDIER

facebook_ramlinje

VI STÖDER:

volleybollmotcancer

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info