Trygg i stallet-lådan finns bra verktyg för att jobba med trygghetsfrågor i din förening.

En låda med trygga grejer

2019-06-07

För att öka takten i trygghetsarbetet har vi fyllt en verktygslåda med bra material för en tryggare ridsport. Kolla vad som ryms i lådan!

Vi arbetar för en schysst ridsport där alla ska känna sig trygga och vår Centrala Ungdsomssektion, CUS,  tar täten i ridsportens trygghetsarbete.

Vi har arbetat länge med de här frågorna och för några år sedan tog vi fram den gröna ”Trygg i stallet” lådan som också uppdaterades i början av året.

I lådan som gått ut till alla föreninagar finns bra redskap för att lyfta trygghetsrågorna i din förening.

Med trygghetsfrågor menar vi frågor som rör trygghet, trivsel och likabehandling. Och hur vi i alla led kan jobba förebyggande mot mobbning och trakasserier. Det är viktigt att väcka samtal om de här frågorna, fundera på hur vi kan vara bra kompisar och i alla led se höra och agera om någon far illa på något sätt.


I lådan finns fakta, spel, Mer om trygghetsarbetet här, information och inspiration som vi hoppas kan inspirera ert trygghetsarbete, i stallet och på sociala medier. Med i lådan finns också information om vart man kan vända sig om något som inte får hända, ändå händer. Här finns länkar till några berättelser att lyssna till och diskutera tillsammans med en ledare.
Läs mer om innehållet i gröna lådan här

"Vi har ett ansvar och måste våga prata om de här frågorna" Det säger Elin Gustavson, ordförande i CUS. Läs mer

Kika gärna på materialet och hör gärna av er om ni vill beställa en låda eller har frågor kring materialet till hanna.danewid@ridsport.se om ni vill

MedlemsombudsmanBox

Om du vill ha kontakt

Telefon eller e-post
skapa-trygga-idrottsmiljoerpuff

Reagera och agera

Skapa trygga idrottsmiljöer
Trygg i stallet

Trygga idrottare

Trygg i stallet

Annons