Kombinera studier med ridning

Vill du satsa på din ridning och samtidigt få en bra gymnasieutbildning? Nationell idrottsutbildning (NIU) ger dig möjlighet till en elitsatsning.

Svenska Ridsportförbundets mål med Nationell Idrottsutbildning (NIU) är att underlätta kombinationen utbildning och elitidrott för idrottare på elitnivå. Eleven ska ges möjlighet att få kvalificerad träning i en positiv och stimulerande idrottsmiljö och förberedas inför en framtida kommande elitkarriär.'

Att gå på NIU innebär en viktig del av en seriös elitsatsning som ryttare. Du får unika möjligheter att utvecklas för att bli en ryttare på elitnivå, men det ställer också höga krav på dig personligen. Det krävs disciplin och ansvarstagande för att du ska få ut mesta möjliga av dina studier.

Till vänster hittar du mer information om de nationella utbildningarna samt de riksrekryterande gymnasieprogrammen som genomförs på de tre riksanläggningarna Flyinge, Strömsholm och Wången.

Läsåret 2011 trädde gymnasiereformen (GY 11) i kraft. Hela reformen kan du läsa om på Skolverkets hemsida, www.skolverket.se.

Om du har frågor kring gymnasieutbildningar är du välkommen att kontakta Daniel Bergqvist på daniel.bergqvist@ridsport.se


Senast uppdaterad: 2018-01-03

Våra utbildningar

Botkyrka RS kärlek

Mer information och anmälan

Läs mer
basutbildningen

Basutbildningen

Läs mer
Ridlärare-och-häst

Hästsportens Folkhögskola

För dig som vill arbeta med att utveckla människor och hästar.

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons